A decedat unul dintre cei mai mari sportivi români din istorie

Vasile Dîba, primul campion olimpic din istoria kaiacului românesc, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 70 de ani. Dîba era internat la Spitalul Colentina din București și în ultimele zile au fost făcute mai multe apeluri pentru donarea de sânge.

„Campionul și consăteanul nostru, Vasile Dîba, trece printr-un moment dificil. Îl putem ajuta donând sânge, în special grupa 01 pozitiv, pentru Vasile Dîba, spitalul Colentina, Secția Hematologie 2. Orice grupă de sânge este binevenită. Cei care se află în București pot fi primii care-i vin în ajutor. Vă mulțumesc„, scria în urmă cu patru zile Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, din județul Tulcea, pe Facebook.

Anunțul despre decesul lui Vasile Dîba a fost făcut de către Flaviu Butnaru, consilier ANS

Conform portretului prezentat de Flaviu Butnaru, Dîba a fost descoperit la vârsta de 15 ani de către antrenorul emerit Igor Lipalit, care a venit în localitatea sa natală Jurilovca și l-a convins să încerce kaiacul.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe