Aluatul se amestecă cu o lingură timp de 5 minute – cea mai ușoară și cea mai moale plăcintă valahă cu nucă de cocos – rețetă nouă.

Aproape tuturor le este cunoscută plăcinta valahă, caracterizată prin fâșii spirale, dar de data aceasta am cunoscut doar rețeta pentru varianta sărată. De data aceasta, Heli din Canada ne-a prezentat această plăcintă delicioasă în varianta dulce, cu cocos.

Rețeta a fost testată de Maria, dar în loc de cocos ea a folosit unt amestecat cu scorțișoară și zahăr, și a dat următorul comentariu: “Plăcinta este perfectă, am umplut-o cu scorțișoară și a ieșit perfectă. O recomand oricui nu este foarte experimentat cu aluatul, deoarece procedura este cu adevărat simplă. Iată ce aveți nevoie:

Citeste si articolul: Fără zahăr! Fără calorii! Doar 3 ingrediente! Desert cu puține calorii.

INGREDIENTE NECESARE: 300g făină albă, 1 ou la temperatura camerei, 150 ml lapte călduț, 1 linguriță mică drojdie uscată (3 g), 30 g miere lichidă (1,5 lingurițe), 1/2 linguriță sare (3 g), 15 ml ulei (1 lingură).

PENTRU UMPLUTURĂ: 1 ou bătut (se va lua 1 lingură deoparte pentru uns), 2 lingurițe zahăr (25 g), 60 g fulgi de cocos + puțin pentru presărat, 2 linguri unt nesărat (28 g).

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate