Care este diferenta dintre metrul ster si metrul cub. Atentie sa nu fii pacalit!

Multe persoane cad in capcana escrocilor ambulanti care comercializeaza lemn de foc, fiind pacalite anual. Acesti comercianti se folosesc de confuzie si de lacunele de cunostinte ale oamenilor obisnuiti cu privire la modul de masurare a cantitatilor de lemn, vanzand lemn la metru ster si sugerand ca este vorba despre un metru cub de lemne. Totusi, intre aceste doua unitati de masura exista o diferenta semnificativa pe care este esential sa o intelegi pentru a evita sa cazi si tu victima a acestor inselaciuni.

Lemnul utilizat la incalzirea locuintelor se vinde cel mai adesea fasonat in steri, unitatea de masura fiind metrul ster sau metrul cub. Nu de putine ori se face confuzie intre cele doua unitati de masura, de aceea prezentam aici care sunt diferentele intre cele doua notiuni.

Citeste si articolul: „Trăiesc cu trei bărbați și îmi convine, deși e complicat…”

Este bine de stiut ca dintr-un arbore care se recolteaza se obtine in cele mai multe situatii atat lemn de lucru, adica lemn care datorita dimensiunilor si lipsei defectelor se preteaza pentru diverse prelucrari industriale (furnire, cherestea, placaje s.a.), cat si lemn de foc. Lemnul destinat incalzirii este lemnul cu dimensiuni mai mici si insusiri tehnologice inferioare.

In vederea manipularii lemnului de foc, acesta se fasoneaza la locul recoltarii sau in depozite in steri, adica in piese cu lungimea de 1 metru sau in dublu steri, cu lungimea de 2 metri. Aceste piese se stivuiesc in figuri geometrice regulate in vederea determinarii volumului. O stiva de lemn fasonat in steri cu dimensiunile de 1 metru lungime, 1 metru latime si 1 metru inaltime are volumul aparent de 1 metru cub (1 m x 1 m x 1 m), dar trebuie sa tinem cont de faptul ca printre piesele de lemn se afla spatii cu aer.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate