Ce semnificație are cântecul cucuvelei. Superstiții în România și în lume despre „vestitorul morții”

Cucuveaua, o pasăre misterioasă și adesea asociată cu întâmplări neplăcute, este cunoscută în folclor ca „vestitorul morții”. Această pasăre nocturnă poate fi întâlnită atât în timpul nopții, cât și pe parcursul zilei, iar aspectul său unic, cu ochii galbeni și strălucitori și sprâncenele albe, o face ușor de recunoscut.

Tradiția populară atribuie cântecului cucuvelei semnificații întunecate. Se crede că atunci când cucuveaua cântă pe casă sau în apropierea ei, necazurile, bolile și problemele grave pot apărea în sânul familiei. Mai mult decât atât, dacă se aude cântecul cucuvelei în miezul zilei, acesta ar prevesti moartea unei persoane dragi.

Citeste si articolul: „Beau asta și sunt mai sănătoasă decât mulți tineri!”

În multe legende, cucuveaua este considerată un simbol al morții. Se spune că păsările se adună pe casă sau în apropierea casei în care cineva a trecut în neființă, cântând în semn de respect pentru persoana decedată. Cucuveaua este văzută ca un mesager al morții, care îl va însoți pe cel plecat în lumea de dincolo.

Deși semnificația cântecului cucuvelei este predominant negativă, există și păreri pozitive despre această pasăre nocturnă. În unele culturi, cucuveaua este asociată cu nașterea unui copil sau cu bucuria și veselia. Apariția cucuvelei în pragul casei poate fi interpretată ca un semn de noroc și fericire.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate