Ce termen de valabilitate au, de fapt, ouale de tara. Puțini știu în câte zile trebuie să le consume

Ouăle de țară sunt adesea considerate mai proaspete și mai sănătoase decât cele din magazine, dar puțini știu exact cât timp pot fi consumate în siguranță. Termenul de valabilitate al acestora variază în funcție de condițiile de păstrare și de prospețimea inițială. Acest articol îți va oferi informații esențiale despre cum să determini durata de valabilitate a ouălor de țară și în cât timp ar trebui consumate pentru a beneficia de toate avantajele lor nutritive.

Citeste si articolul: Cea mai bună rețetă de Shakshuka (ușoară și autentică). O bunătate de ouă în sos de roșii.

Nu este o noutate ca oular de tara sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sanatate. Aceasta caracteristica se aplica si oualor din comert, care sunt la fel de bogate in minerale, vitamine si alte substante nutritive esentiale pentru organismul nostru. Cu toate acestea, o parte cruciala este reprezentata de momentul si modul de depozitare.

Durata de pastrare a oualor de tara in frigider este un aspect crucial. S-ar putea sa fii surprins de informatia ca specialistii recomanda ca acestea sa fie mentinute in conditii ideale. Respectand aceste reguli, ouale de tara pot fi pastrate in frigider timp de maxim 20 de zile si niciun pic mai mult.

In ceea ce priveste conditiile optime de depozitare, ouale de tara trebuie sa fie tinute la o temperatura de aproximativ patru grade Celsius. De regula, in functie de momentul achizitionarii, acestea pot fi pastrate in intervalul de 10-20 de zile, cu conditia ca temperatura sa fie mentinuta constant.

Publicitate

De asemenea, nivelul de umiditate joaca un rol important si ar trebui sa nu depaseasca 85%. In plus, trebuie sa acorzi atentie aspectului lor atunci cand le cumperi, fie din magazine, fie de la surse autorizate, pentru a te asigura ca nu sunt sparte.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe