Cum puteți să cultivați rodiu din semințe? Rodește fără altoire!

Cultivarea rodiului din semințe este o procedură simplă și captivantă. Astfel veți putea crea o plantă de cameră cu flori minunate și o ușoară nuanță exotică. Nouă ne place să realizăm asemenea experimente cu copiii: în acest fel ei învață principiile de bază ale botanicii, văzând cum se dezvoltă planta în toate etapele vieții sale. Nimic complicat!

Cultivarea rodiului vă va oferi și bonusuri plăcute. Pe lângă faptul că veți savura fructele lui delicioase și foarte folositoare pentru sănătate, trebuie să știți că din timpuri străvechi rodiul este considerat un indiciu al bunăstării (în cea mai mare parte — financiare).

Citeste si articolul: Planta de cameră care-i aduce femeii iubire și fericire deplină

În continuare vă vom prezenta pașii de bază a cultivării acestui arbust și, de asemenea, vă vom povesti când el va începe să rodească în condiții casnice.

Veți recunoaște rodia coaptă după culoarea sa rubinie (roșie închisă).

Cel mai simplu mod este să cumpărați rodia coaptă de la piață sau din magazin. Desfaceți-o, ca să ajungeți la semințe. Sunt potrivite cele care s-au maturizat suficient: le veți recunoaște după nuanța ușoară de bej. Apropo, puteți să plantați semințele și cu pulpă, și fără ea — vom detalia aceste lucruri în continuare.

Dacă doriți să obțineți un arbust roditor într-un termen mai scurt, cumpărați semințele de rodie de la magazin. De obicei, se oferă soiuri hibride pentru cultivarea în condiții casnice. Ele se deosebesc prin faptul că permit obținerea primei rodiri de minim 2 ori mai repede decât în cazul pregătirii de sine stătătoare a materialului pentru plantare.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe