“Dacă ai 1 litru de lapte, iaurt și jumătate de lămâie, poți face cel mai bun brânză acasă.”

Cu toate acestea, nimic nu este mai ușor și mai sănătos decât să-ți prepari propriia brânză proaspătă.

Pentru a pregăti această rețetă de brânză acasă, trebuie doar să aduci acasă un litru de lapte, iaurt și jumătate de lămâie. Este foarte simplu!

Ingrediente și elemente necesare:

1000 g (1 litru) de lapte proaspăt. 1 pachet de iaurt natural fără zahăr sau iaurt grecesc. Zeama de la jumătate de lămâie. O bucată de pânză de bumbac hidrofil de un metru lungime (se găsește la farmacie). Un bol mare. Două metode pentru a o face (alegerea ta):

Citeste si articolul: Rețetă Ușoară și Sățioasă de Cartofi inabusiti cu Cimbru și Usturoi:

Folosind un mixer de tip Thermomix:

Selectează programul 15 min / 90°C / viteză 2. Pregătire: Adaugă 1 pachet de iaurt natural fără zahăr sau iaurt grecesc și zeama de la ½ lămâie. Amestecă timp de 30 de secunde la viteză 4 și finalizează cu programul 2 min / 90°C / viteză 2. Așteaptă până se separă zerul (aproximativ 3 ore). Îndoaie o bucată de pânză de bumbac hidrofil de un metru lungime și așază-o pe un bol mare. Toarnă conținutul și stoarce pentru a elimina cât mai mult lichid posibil. Golește zerul din bol și așază pânza cu brânza. Stoarce apoi și pune în frigider timp de 30 de minute cu o greutate deasupra. Deschide pânza, presară un praf de sare și înfășoară. Lasă să stea în frigider timp de 8 ore.

Dacă vă plac retete ieftine, alăturați-vă grupului nostru. CLICK AICI

Citește și:

Politică de confidențialitate