Înălțimea maximă pe care o poate avea gardul dintre vecini. Legea e clară. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă.

Înălțime maximă pentru gardul dintre vecini – ce spune legea, mai exact Codul Civil. Gardul care desparte două curți, două proprietăți este reglementat prin lege, mai exact înalțimea pe care acesta o poate avea astfel încât să nu priveze vecinul de lumină, dar și să respecte intimitatea celor doi proprietari.

  • Gardul dintre vecini – cât de înalt poate fi;
  • Gardul din pomi – ce spune legea;
  • Cine trebuie să facă gardul și să îl plătească;
  • Cine are drept de proprietate asupra gardului dintre vecini.

Gardului despărțitor dintre proprietăți poate deveni ușor motiv de ceartă între vecini, fie că distanța nu este respectată sau acesta are lângă el și pomi plantați care fac umbră. Codul Civil prevede clar care sunt distanțele pe care trebuie să le respecte cetățenii.

Citeste si articolul: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 100 g de sfeclă roşie ZILNIC

Gardul dintre două proprietăți proprietăți poate fi marcat sub mai multe forme de la pomi plantați, lemn, țambre sau chiar zid. Construirea acestuia este benefică pentru a se evita intrarea nelegală în curte a persoanelor străine, a hoților chiar sau a animalelor. Legea nu prevede ca fiecare proprietare să fie împrejmuită de un gard dar acesta poate fi construit cu respectarea unor condiții care sunt specificate în Codul Civil.

Gardul dintre vecini – cât de înalt poate fi

Înălțimea maximă a unui gard între vecini este menționată în Art. 662 alin. 2 din Cod Civil unde se precizează că acesta poate fi de maxim 2 metri.

„Înălțimea gardului dintre vecini este de maximum 2 metri cu derogările de rigoare. Un gard despărțitor între vecini nu trebuie să încalce nici dreptul la proprietate și posesie al vecinului și nici nu trebuie să fie amplasat doar pe o singură parte a unei proprietăți și în același timp trebuie să permită și scurgerea apei de pe el, pe ambele fonduri de proprietate”, arată sursa citată.

Legea arată că practic peste standardul de 2 metri înălțime la grad nu puteți construi doar dacă regulamentele de urbanism prevăd condiții derogatorii.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate