Maria Piloiu este învățătoare dimineața, iar în restul zilei… ciobăniță la oi. Are două facultăți și iubește ceea ce face la stână.

Maria Piloiu, o tânără de 26 de ani, este învățătoare dimineața, iar restul zilei ciobăniță la oi, alături de fratele ei. A absolvit două facultăți, Litere și Științe Agricole, și spune că își împarte cu drag timpul între cele două meserii. Cu toate acestea, Maria rămâne modestă, recunoscând că diplomele nu i-ar asigura traiul dacă nu ar ști să muncească.

Are două facultăți, dar muncește la oi. Dimineața este învățătoare, iar restul zilei ciobăniță la ferma familiei. Deși are doar 26 de ani, nu se vede trăind altundeva decât la țară, printre animalele care îi sunt atât de dragi. Aceasta este povestea Mariei Piloiu, care, împreună cu fratele ei, a ales să ducă mai departe tradiția oieritului, să o aducă în prezent și să își construiască viitorul pe ceea ce a învățat din trecut, de la bunici.

Citeste si articolul: Mușcata mea a înflorit puternic, după ce am aplicat aceste reguli extrem de simple

Maria Piloiu este învățătoare dimineața, iar restul zilei… ciobăniță la oi.

Acasă este acolo unde te simți cel mai bine, unde iarba e verde și sufletul este liniștit. Acolo unde nu ai nevoie de palate pentru a te simți împlinit. Este gândul a doi tineri inteligenți și frumoși, pe care îi găsim în satul natal, muncind cot la cot cu părinții lor și ducând mai departe tradiția oieritului cu care au crescut, potrivit SKD.ro.

Maria are 26 de ani și a absolvit două facultăți: Științe Agricole și Litere. De puțin timp este învățătoare la școala din satul Apoș. Se împarte cu drag între cele două meserii, cea de dascăl și cea de ciobăniță. Fiecare are farmecul ei și îi aduce satisfacții la fel de mari, chiar dacă nu este deloc ușor. Dimineața este la catedră, unde îi învață pe cei mici să descifreze tainele cărților și să prindă drag de școală.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate