PLĂCINTĂ DE MĂNĂSTIRE, POST, CU APĂ… Fără niciun strop de ulei, gust incredibil, umplutură bogată…

PLĂCINTĂ DE MĂNĂSTIRE, POST, CU APĂ… Gust fenomenal, umplutură suculentă, fără niciun strop de ulei… Rețetă și fotografii de Lidija Đurić. Iată de ce aveți nevoie:

Rețetă și foto de Lidija Đurić INGREDIENTE NECESARE:

500 g foi subțiri pentru plăcintă 500 ml sos de roșii 6 tije de ceapă verde 800 g ciuperci 2 cești de orez (cupe mici pentru cafea) sare, piper negru, turmeric, busuioc sau alte condimente dorite

Citeste si articolul: Plăcintă cu carne

INSTRUCȚIUNI:

  1. Mai întâi fierbeți orezul și lăsați-l deoparte. Încălziți cuptorul la 200°C.
  2. Tăiați ceapa în inele (partea albă și cea verde), la fel și ciupercile.
  3. Turnați puțin sos de roșii în tigaie, cât să acopere fundul, încălziți la temperatură medie, adăugați ceapa, căliți câteva minute. Adăugați ciupercile, acoperiți, ar trebui să se înmoaie și să lase apă.

Rețetă și foto de Lidija Đurić 4. Îndepărtați capacul, căliți, dar aveți grijă ca lichidul să nu se evapore complet. Adăugați orezul, sare, piper negru, condimentele dorite, puțin sos de roșii în plus, amestecați, lăsați pe foc încă câteva minute, scoateți și lăsați să se răcească.

  1. Așezați hârtie de copt pe fundul tăvii (a mea este rotundă, de 30 cm), așezați un strat de foaie, ungeți cu sos de roșii, repetați cu al doilea strat, repetați cu al treilea strat, dar deasupra adăugați umplutura.
  2. Următoarea foaie ungeți-o cu sos, adăugați umplutura și așa mai departe până când folosiți toate ingredientele.

La final se așează două foi unse cu sos de roșii.

Dacă vă plac retete ieftine, alăturați-vă grupului nostru. CLICK AICI

Citește și:

Politică de confidențialitate