Rețeta de zacuscă de vinete cu o vechime de peste 100 de ani

Preparatul tradițional românesc, zacusca, se bucură de o popularitate deosebită în rândul românilor. Cu un gust inconfundabil și o textură cremoasă, zacusca este considerată o adevărată comoară a bucătăriei autohtone. Pe lângă savoarea sa deosebită, acest preparat aduce și un aport important de vitamine și nutrienți esențiali pentru o alimentație sănătoasă. Cu toate acestea, realizarea zacuscăi poate fi o provocare pentru unii.

Pentru a vă bucura de o zacusca delicioasă și autentică, vă recomandăm rețeta prezentată de marele maestru bucătar Radu Anton Roman. Aceasta este o rețetă testată și garantată pentru a obține cel mai bun rezultat. Iată de ce ingrediente veți avea nevoie:

Citeste si articolul: Salveaza aceasta bunatate de aluat. Este pufos, fraged și delicios pentru prajiturile cu fructe

3 kg vinete
3 kg gogoșari roșii
3 kg roșii
2 kg ceapă
750 ml untdelemn
1 căpățână usturoi (opțional)
2 ardei iuți (opțional)
piper
boia sare (cam 1-2 linguri la 3 litri zacuscă)
Pentru a începe prepararea, primul pas constă în coacerea vinetelor pe plită sau în cuptor. După ce sunt gata, acestea se curăță de coajă și se pun la scurs timp de două-trei ore. Ulterior, gogoșarii, ardeii și ceapa se spală, se curăță, apoi se toacă și se pun la călit în ulei încins.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe