Secretul neştiut

Călător prin România secretul neştiut

„Călător prin România: Secretul neștiut” te invită să descoperi tainele ascunse ale acestei țări fascinante. Fiecare colț al României ascunde povești uimitoare, locuri de o frumusețe rară și tradiții vechi de secole. În această călătorie vei descoperi aspecte necunoscute și surprinzătoare care îți vor revela adevărata esență a României. Pregătește-te pentru o aventură plină de mister și descoperiri!

Citeste si articolul: Desert cheesecake cu cirese

Ardeii sunt unele dintre cele mai sănătoase legume, oferind organismului uman vitamine, antioxidanți și minerale. Compoziția naturală a ardeilor oferă nutrienți care au puteri medicinale asupra sănătății umane, fie că vorbim despre ardeii grași, kapia, iuți sau gogoșari.
Deși cea mai bună modalitate de consum este în stare crudă, ardeii pot fi consumați și gătiți sau murați, fără să își piardă în totalitate proprietățile curative.

Beneficiile ardeilor

Una intre cele mai importante surse de vitamina C, ardeii întrec până și citricele în acest domeniu. Conform specialiștilor, toate soiurile de ardei conțin vitamina C în cantități enorme. Ardeiul verde are de două ori mai multă vitamina C decât citricele, iar ardeiul roșu iute conține cu 330% mai multă vitamina C decât o portocală.

În compoziția a 100 de grame de ardei, regăsim: 125 de mg de vitamina C, însemnând 100% din doza zilnică recomandată, 0,8 mg de vitamina B6 si 0,45 mg de vitamina K. De asemenea, ardeiul mai conține și vitamina A și beta-caroten, antioxidantul care contracarează efectele radicalilor liberi și reduce daunele pe care aceștia le produc arterelor, nervilor și țesuturilor.

Beta-carotenul, alături de vitamina C, luptă împotriva cataractei, asigurând și necesarul de fitonutrienți precum luteina și zeaxantina. Acești fitonutrienți luptă împotriva degenerescentei maculare, principala cauză de orbire la persoanele în vârstă.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe