Sfaturi pentru o cultura bogata de vinete. Cum se ingrijesc corect

Vinetele sunt plante care au nevoie de un sol fertil, nisipos si bine drenat. Reactioneaza bine inclusiv atunci cand sunt cultivate pe soluri argiloase.

Umiditatea- Cel mai bine este sa udam vinetele direct sub radacina cu apa calda (20-25 ° C) in orele de seara – atunci umiditatea nu se evapora la soare. Vinetele au nevoie de cantitati mari de apa, depasind nivelul necesar cultivarii tomatelor, de exemplu.

Lipsa apei afectand iremediabil planta, pana la caderea masiva a florilor sau a fructelor recent legate. A se evita, insa, excesul de apa, in special in perioada de plantare a rasadului. Cu cat planta creste mai mult cu atat va avea nevoie de mai multa apa, mai ales in lunile iulie, august.

Citeste si articolul: Copacul banilor – îngrijirea unei plante suculente perfecte pentru interior.

Temperatura- Sunt plante care iubesc caldura,  au nevoie de temperaturi de 20-30 de grade Celsius si pot suporta chiar si depasirea acestui prag (pana aproape de 40 de grade), in timp ce semintele germineaza la 20-28 grade Celsius. Temperaturile mai mici de 15 grade Celsius nu sunt bine tolerate, ducand la avortarea butonilor florali, iar cele cu adevarat joase conduc la moartea plantei.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate