Supa de linte rosie

Ieri am vazut la televizor o emisiune cu subiect culinar, in care o turcoaica draguta a preparat o reteta de supa de linte rosie numita „ezogelin”. Mi-a placut reteta ei dar mi-au venit si idei proprii, si cum aveam linte rosie in casa, pornind de la ceea ce am vazut la televizor am facut si eu propria mea reteta de supa de linte rosie. A iesit o supa  gustoasa, vegana, potrivita, deci, si pentru zilele de post, foarte rapida si foarte usor de facut.

Inainte de a vorbi despre ingrediente si modalitate de preparare, asa vrea sa scriu cate ceva despre linte, care este o leguminoasa prezenta in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri, fiind cultivata in scop alimentar inca din neolitic. Exista foarte multe varietati de linte, in poza de mai jos puteti vedea cateva dintre ele,

Citeste si articolul: Pâine în doar 5 minute, nu ratați această rețetă germană!

Popoarele orientului si cele din jurul Mediteranei agreeaza in mod deosebit lintea. Datorită timpului de fierbere redus, lintea rosie este o excelentă alternativă la fasole, ideala in supă sau gatita cu carne si legume. Lintea este catalogata drept aliment cu grad nutritional A, datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteine si continutului foarte scazut de grasimi. Lintea nu conține colesterol și aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea de linte și modul de preparare.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate