Test de matematică doar pentru genii

Test de matematică pentru toți curioșii:

Vrei să îți testezi abilitățile matematice? Poți să rezolvi această ecuație în mai puțin de 15 secunde? Mulți se luptă să găsească răspunsul, dar tu ești pregătit să încerci? Hai să vedem ce poți face!

Aruncă o privire la poza de mai sus. Vei observa trei sume și rezultatele lor, însă există un lucru în neregulă cu imaginea. Mai precis, toate numerele din sumă au fost înlocuite cu fructe. Există apoi o a patra sumă în partea de jos care nu are o soluție și este treaba ta să o găsești.

Citeste si articolul: Eroarea pe care o comit toate casnicele când prepară ciuperci: Probabil și tu o faci constant, fără să îți dai seama

Testul este în esență unul de algebră, deoarece ai putea înlocui fructele cu litere, pentru a împărți lucrurile în sume care ți se pot părea mai familiare. De exemplu, în prima adunare ai: măr + măr + măr = 30. Acesta poate fi scris și ca „a + a + a = 30” sau „3a = 30”. Pentru a calcula această sumă, tot ce trebuie să faci este să împărți 30 la 3 pentru a afla valoarea lui „a”. Așadar, vei constata că un măr este egal cu 10.

Acum poți utiliza această informație pentru a calcula celelalte sume în care sunt prezente mere. În a doua sumă, un măr plus două legături de banane este egal cu 18. Dacă știi că mărul valorează 10, ciorchinii de banane trebuie să fie câte 4 fiecare.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe