“Trucul florarului pentru a face orhideele să înflorească”

“În botanică, orhideele fac parte din imensa familie a plantelor monocotiledonate, care numără mai mult de 25.000 de specii. Cu siguranță cele mai apreciate și înaltețite în interior, orhideea „Phalaenopsis”, cunoscută mai des sub numele de „orhideea fluture”, este foarte ușor de crescut acasă. Cu întreținere simplă și fără prea multe constrângeri, poate fi păstrată mult timp și poate prelungi înflorirea sa. Înflorește complet într-un mediu de aproximativ 20°C (niciodată sub 10°C) și tolerează bine căldura verii. Ușoare ca fluturii, florile sale sunt foarte frumoase, oscilând între diferite culori, de la alb, roz, galben și portocaliu. Unele orhidee hibride pot împrumuta chiar și nuanțe perene precum mov, violet sau albastru electric.

Citeste si articolul: După ce vei învăța această rețetă de turte în ceaun nu vei mai cumpăra pâine niciodată.

Această plantă tropicală este rezistentă, iar cultivarea sa se face ideal în timpul perioadei de iarnă. În stadiul de bulb sau rizom, se adaptează ușor la temperaturile scăzute. După lunile reci, orhideea se pregătește pentru trezirea vegetativă. Dar cum să avem grijă de ea pentru a-i oferi tot ce îi trebuie și a stimula înflorirea sa primăvăratică?

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe