Un grădinar celebru ne-a spuns secretul – Cum putem obține mulți trandafiri în doar 5 zile

Trandafirii au cea mai variata si cea mai indragita gama de flori. Gradinarii ii adoara pentru ca au o gama atat de variata de culori, au o multime de modele cu peste 200 de specii de arbusti, pot fi urcatori sau taratori. Se inmultesc prin seminte, dar cea mai intalnita metoda este prin butasi plantati in zone insorite. Trandafirii prefera solurile bogate in substante nutritive.

Citeste si articolul: De ce nu se coc roșiile din grădină

Sunt folositi ca aranjament floral pentru casa si gradina, dar se folosesc si pentru excractia de uleiuri, parfumuri si pentru dulceata. Multi oameni stiu cum se inmultesc trandafirii cu ajutorul butasilor. La inceput trbuie respectate cateva reguli generale, adica recoltarea butasilor de pe orice tulpina, se pot folosi si trandafirii proaspat taiati sau cei primiti ca si cadou. Singura conditie este ca pe tulpina respectiva sa fie prezenti minim 2-3 muguri. De la mugurul interior trebuie sa ramana o distanta de minim 2 cm. Taietura trebuie facuta cu un instrument foarte ascutit la un unghi de 45 grade.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe