Veteranii De Război Beneficiază De Indemnizație Mărită

Veteranii de război, invalizii și văduvele primesc o veste bună: indemnizația lunară a fost mărită la 3.500 de lei. Această decizie a fost luată după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea anul trecut, iar beneficiarii vor primi 50% din câștigul salarial mediu brut pe țară, conform INS.

Un gest de recunoștință și respect
Scopul actului normativ este acordarea unei indemnizații de gratitudine, prin care statul român își exprimă recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au dedicat viața slujirii țării. Această măsură reprezintă o reparație morală și materială, având ca obiectiv asigurarea unui venit decent pentru invalizii, veteranii și văduvele de război.

Citeste si articolul: Lumea muzicii din Romania e in doliu! A murit George Nicolescu

Legea promulgată de către președinte stipulează că „Invalizilor de război, veteranilor de război și văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata”.

Drepturi și beneficii pentru văduvele de veterani de război
Văduvele de veteranii de război care îndeplinesc anumite condiții pot beneficia de această indemnizație. Văduva de război este soția supraviețuitoare a celui decedat pe front, în prizonierat sau ca urmare a rănilor sau bolilor contractate în timpul războiului. Acestea beneficiază de facilități, cum ar fi:

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Citește și:

Politică de confidențialitate