Zonele din România pline de vipere. Unde există riscul să întâlneşti şerpi veninoşi

In Romania, singurele specii de serpi veninosi sunt viperele. Aici pot fi intalnite mai multe specii de vipere, inclusiv vipera comuna, vipera cu corn si cel putin trei subspecii de vipera de stepa.

Vipera Comuna si Alte Specii

Cea mai raspandita specie in Romania este vipera comuna, cunoscuta si sub numele de vipera cu cruce. Se estimeaza ca in tara traiesc aproximativ 30.000 de exemplare de vipera comuna. Urmatoarele in ordine sunt vipera de stepa si vipera cu corn, aceasta din urma fiind cea mai periculoasa si cea mai rara. Expertii afirma ca viperele ataca doar daca se simt provocate.

Citeste si articolul: Petre Roman are, pe lângă pensie, și alte venituri. Ce sume îi intră în conturi fostului premier

Habitatul Viperelor in Romania

Vipera comuna prefera marginea padurilor de foioase, poienile insorite si interiorul padurilor unde se ascunde in covorul de frunze. De asemenea, poate fi gasita sub stanci sau in crapaturile acestora.

Publicitate

Vipera cu corn traieste in Muntii Banatului, Muntii Retezat, Valea Cernei si Valea Nerei, conform Atlasului Geografic. Ea prefera zonele stancoase, dar poate fi gasita si langa apa sau in padurile de foioase.

Articolul continua, apasati butonul Următorul de sub anunt!

Facebook share

Citește și:

Bun venit pe Retro555.com! Aici găsești lucruri interesante, rețete, articole de grădinărit, știri și informații de actualitate. Vă dorim timp plăcut și lectură! Vă dorim o zi bună!

Articole în tendințe